Skip to main content

An Supervised Artificial Neural Network Method for Sattelite Image Segmentation

Image segmentation is an important step in image processing (image processing). The main purpose of segmentation is to simplify and or to change the representation of an image into a form that is easier to analyze. Already there are several methods of image segmentation are found, but most of these methods are not suitable for satellite imagery and -Method method requires a knowledge of the initial (a priori knowledge). To overcome these problems, a satellite image segmentation method is developed using an artificial neural network method without learning (unsupervised) called Kohonen's self-organizing map and threshold technique.


Self-organizing map (SOM) is used to adjust the gray level of the pixel based on the value of the color 3-Dimensional (multiple bands) into a 2-Dimensional. In SOM, the input signal of n-tuple and group-kelompoksebanyak m clusters. Each input is connected to all the units are full. Weights obtained by random and small value that will determine the status of the end (final state). The tissue was prepared by orthogonal grid cluster units (neurons), each of which is associated with three internal weights of three layers of satellite imagery. At each step in the training phase, the cluster unit with very coco weight k with the input pattern will be chosen to be the value of the winner (the Winner) by using the minimum euclidean distance (see formula).
Then a threshold technique is used to group (cluster) of the image into separate areas, this method is called TSOM. The study was conducted on two different satellite images prove that the stability, homogeneity, and efficiency of the method compared with iterative methods TSOM self -organizing the data analysis (ISODATA). The stability and homogeneity of the two methods is determined using the procedure selected based on functional models.

Advantages
1 Does not require a prior knowledge or learning (unsupervised).
2 More stable than the ISODATA.
3 two times faster than the ISODATA when running.

Disadvantages
The efficiency of the method depends on the number of iterations and the threshold value is selected manually.

Comments

Popular posts from this blog

10 Jalur Kereta Api Di Dunia yang Menegangkan dan Menakutkan untuk Dilewati

Bila anda jalan-jalan ke suatu tempat yang menyeramkan dan berbahaya pasti anda akan merasa takut, tetapi bagaimana bila anda jalan-jalan menggunakan kereta api dan melewati jalur yang menegangkan serta menakutkan bagaimana rasanya? 10 Jalur Kereta Api yang Menegangkan dan Menakutkan di Dunia 1. Kuranda Scenic Railway (Australia) Scenic pada namanya yang berarti “pemandangan yang indah” tetapi juga mempunyai jalur yang memusingkan. Terukir di hutan hujan tropis yang lebat sejak akhir 1800-an, mempunyai rangka bawah yang mencengangkan, dan melewati air terjun yang terkadang butiran-butiran air nya muncrat kearah kereta. Jalur kereta ini melintasi Barron Gorge National Park. 2. Argo Gede Train Railway (Indonesia) Selama 3 jam perjalanan dari stasiun Gambir Jakarta menuju Bandung anda akan melewati gunung yang berwarna kehijauan yang sangat indah, melewati lembah sungai yang dalam, dan yang paling mencengangkan anda akan melewati jembatan Cikurutug yang ting...

10 Minuman Tradisional Khas Indonesia

1. Cendol  Merupakan minuman khas Indonesia yang terbuat dari tepung beras, disajikan dengan es parut serta gula merah cair dan santan. Rasa minuman ini manis dan gurih. Di daerah Sunda minuman ini dikenal dengan nama cendol sedangkan di Jawa Tengah dikenal dengan nama es dawet. Berkembang kepercayaan populer dalam masyarakat Indonesia bahwa istilah “cendol” mungkin sekali berasal dari kata “jendol”, yang ditemukan dalam bahasa Sunda, Jawa dan Indonesia; hal ini merujuk sensasi jendolan yang dirasakan ketika butiran cendol melalui mulut kala tengah meminum es cendol. Tepung beras diolah dengan diberi pewarna berwarna hijau dan di cetak melalui saringan khusus, sehingga berbentuk buliran. Pewarna yang digunakan awalnya adalah pewarna alami dari daun pandan, namun saat ini telah digunakan pewarna makanan buatan. Di Sunda cendol dibuat dengan cara mengayak kukusan tepung beras yang diwarnai dengan daun suji dengan ayakan sehingga diperoleh bentuk bulat lonjong yang lancip di ...